Et tips til en deilig fredagsmiddag! Jeg fant denne oppskriften på nettet, tenkte at det var perfekt på en fredag.
Det kalles vel norsk moussaka, og er rett og slett kjøtt med tomat, poteter, hvit saus, og ost i en form. Enkelt, og veldig godt!
Norsk moussaka
Når det kommer til ingrediensene, så ser du selv hvor mye du trenger. Jeg hadde litt lite poteter, så husk å lage nok til å dekke hele formen :)
Skrell potetene, del dem i skiver og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Ha på det krydderet du ønsker, og olje. Stekes i ovnen på 225 grader i ca 25 minutter.
Imens kan du steke kjøttdeig sammen med krydder. Jeg brukte salt, pepper, oregano, basilikum, og litt hvitløk. Ha i hakka tomater og evt litt tomatpure eller ketchup. Jeg hadde også i en dæsj chilisaus.
Så lager du en hvit saus av smør, mel og melk og river godt med ost.
Ha kjøttsausen i bunnen av en form, de stekte potetene over, før du heller på hvit saus og topper det hele med revet ost. Stek på 225 grader til osten er gyllen. Server med en frisk salat til.
Så er det bare å nyte helgen :)
Silje
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar