onsdag 27. februar 2013

Hjemmelagde pitabrød


Jeg fant denne oppskriften på pitabrød på www.tine.no. Jeg har aldri prøvd meg på pitabrød før, så det var spennende å se om de blåste seg opp. Heldigvis gjorde de det, og de smakte nydelig :)

Pitabrød
 
400 g hvetemel
25 g gjær
3 dl melk
1 ts salt
1 ss smør
 
Smelt smøret og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm, og rør ut gjæren i den lunkne væsken. Bland godt sammen med de andre ingrediensene, og elt deigen godt. Dekk med plast eller et håndkle og la deigen hvilei 10 minutter.
 
 
Del deigen i 8 like store emner og kjevle ut til de er ca 15 cm i diameter. Legg pitabrødene på et stekebrett kledd med bakepapir og stek på 275 grader i 7-8 minutter.
Min ovn går bare til 250 grader, men det gikk helt fint :)
 
 
POFF! Og så ble det plutselig pitabrød :)
 
 
Jeg hadde litt grovt mel i deigen min. Det er sikkert godt med litt urter i også.
 
 
Fyll pitabrødene med det du måtte ønske. Jeg garanterer at de er utrolig mye bedre enn de du finner i frysedisken på butikken ;)
 
Ønsker dere en finfin onsdag!
 
Silje
 
 
 

fredag 15. februar 2013

T.G.I.F.- Fredagsmiddag

Et tips til en deilig fredagsmiddag! Jeg fant denne oppskriften på nettet, tenkte at det var perfekt på en fredag.
Det kalles vel norsk moussaka, og er rett og slett kjøtt med tomat, poteter, hvit saus, og ost i en form. Enkelt, og veldig godt!
 

Norsk moussaka
 
Når det kommer til ingrediensene, så ser du selv hvor mye du trenger. Jeg hadde litt lite poteter, så husk å lage nok til å dekke hele formen :)
 
Skrell potetene, del dem i skiver og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Ha på det krydderet du ønsker, og olje. Stekes i ovnen på 225 grader i ca 25 minutter.
 
 
Imens kan du steke kjøttdeig sammen med krydder. Jeg brukte salt, pepper, oregano, basilikum, og litt hvitløk. Ha i hakka tomater og evt litt tomatpure eller ketchup. Jeg hadde også i en dæsj chilisaus.
 
 
Så lager du en hvit saus av smør, mel og melk og river godt med ost.
 
 
Ha kjøttsausen i bunnen av en form, de stekte potetene over, før du heller på hvit saus og topper det hele med revet ost. Stek på 225 grader til osten er gyllen. Server med en frisk salat til.
 
 
Så er det bare å nyte helgen :) 
 
Silje

tirsdag 12. februar 2013

Hjemmelaget müsli

 
Jeg er ikke et frokostmenneske, og det er veldig sjelden jeg spiser "ordentlig" mat om morgenen. Det blir alltid en form for frokostblanding, eller nøtter, frø og yoghurt . Jeg kjøpte en pose müsli en dag ,men jeg synes både den så, og luktet som noe man ville gitt til et dyr. Ikke så fristende ;)
 
Så jeg kikket litt rundt på nettet etter litt inspirasjon, og bestemte meg for å lage min egen müsli :)
 
Hjemmelaget müsli
 
1,5 dl store havregryn
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl mandler
1 dl valnøtter
1 dl kokosmasse
1 ts salt
1 dl vann
1/2 dl rapsolje
Vaniljeessens
 
Grovhakk nøttene og bland sammen med alt det tørre.
 
 
 
 Hell på vann, olje og vaniljeessens og bland alt godt sammen. Jeg brukte ca 20 dråper vaniljeessens.
 
 
 
Så legger du müslien utover et stekebrett kledd med bakepapir, og steker det på 200 grader i ca 15 min. Pass på, så det ikke brenner seg.
La det bli kaldt på brettet, og fyll det i lufttett glass.
 
Denne oppskriften blir ikke søt i smaken, så hvis du ønsker en søtere variant, så tilsett noe søtt. F.eks. tørka frukt eller bær, brunt sukker, eller eplejuice i stedet for vann.
 
 
Jeg har Mild og lett Vanilje yoghurt til, nam nam :)
Enjoy..
 
Ha en fortsatt fin tirsdag!
 
Silje
 
 
 

fredag 8. februar 2013

I did it!



Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har alltid vært livredd for å bake sukkerbrød. "Det klarer jeg aldri" har jeg tenkt, og jeg er heller ikke så glad i bløtekake, så jeg bare latt være.
MEN i går kasta jeg med ut i det, og det gikk jo kjempebra!
 
 
Veldig enkel kake å lage, ikke skummelt i det hele tatt :)
Jeg hadde ett lag med vaniljekrem blandet med hakka valnøtter, og ett lag med vispet krem blandet med vaniljekrem og rørte jordbær.
Det gikk litt i hui og hast på morgenen før den skulle avgårde, så pynten ble det så som så med ;)
 
 
En ny barriere er brutt, og helgen kan bare komme!
 
God helg alle sammen :)
 
Silje

onsdag 6. februar 2013



Jeg laget noen søte cupcakes med smørkrem i dag. Jeg brukte en standard oppskrift på vaniljecupcakes,men delte røra i to og hadde hakket sjokolade i halve røra.
 
 
Når man først har funnet en god baseoppskrift man liker, så er det bare fantasien som setter grenser for hva man ka ha oppi røra :)
 
 
Pynt dem med smørkrem og litt strøssel, eller som jeg har gjort i dag; skjær ut små blomster eller hjerter av marsipan med en liten perle i midten. Veldig enkelt, men det er ikke så mye som skal til for at de ser litt ekstra fine ut :)
 
 
Ønsker dere alle en fin ettermiddag :)
 
Silje
 
 

fredag 1. februar 2013

Fantastiske rundstykker

 
 
Hvem elsker vel ikke nybakte rundstykker? Men det er ikke alltid så lett å få dem så myke og gode som man gjerne vil ha dem.
 I dag prøvde jeg ut en oppskrift på frokostrundstykker jeg fant på www.passionforbaking.com, og de ble helt vidunderlige! Jeg anbefaler dere virkelig å prøve ut denne oppskriften :)
 
Først kommer oppskriften på noe som heter tangzhong. Jeg hadde aldri hørt om det, men det er visstnok dette som gjør rundstykkene så luftige og saftige.
 
Tangzhong
 
50 g hvetemel
2,5 dl vann.
 
Bland mel og vann godt sammen i en skål og hell det over i en gryte. Varm det opp mens du rører. det blir tykkere, og tykkere. Og når det blir spor i røra når du rører, så er den ferdig. Hell det over i en ren skål, dekk til med plast og sett det kaldt. Jeg lot det stå i kjøleskapet over natta.
 
Så kommer opprskriften på rundstykkene
 
Frokostrundstykker
 
500 g fullkornsmel
500 g hvetemel
5,5 dl lunket vann
50 g fersk gjær
1 sats tangzhong (hele bollen med det du har laget)
1 ts salt
0,5 ts sukker
2 ss olivenolje
50 yoghurt eller fetaost
 
Bland sammen melet med gjæret i en bolle. Tilsett yoghurten. Ha oppi vann, olje, sukker, salt og tangzhong. Bland alt godt sammen.
 
 
 Når deigen er ferdig, strør du litt mel over, og setter den til heving, i ca 30 min.
 
 
Når deigen er ferdig hevet, deler du den i like store biter (ca 140 g). Klapp de litt flate, brett inn, og rull sammen. Minst mulig bevegelse med deigen, for å få den luftig. Sett dem på en stekeplate eller en smurt form, og la rundstykkene heve til dobbel størrelse, ca 20 min.
 
Stekes på 200 grader i ca 20 minutter.
 
Hvis du ikke skal spise rundstykkene samme dag, frys dem ned slik at de er ferske og fine når du skal servere dem.
 
 
Jeg hadde ikke fullkornsmel, så jeg brukte det jeg hadde i skapene. Det ble en blanding av hvetemel, grovbakst og grov sammalt hvete. Rundstykkene ble likevel luftige og saftige, og smakte himmelsk :)
 
Ønsker dere alle en god helg!
 
Silje