onsdag 5. desember 2012

Julemarsipan med en ny vri

Jeg pleier alltid å lage marsipankuler til jul, gjerne dyppet i sjokolade og rullet i kokos. Men i år ville jeg prøve noe litt annerledes.
 
 
Siljes julemarsipan
 
Marsipan 
Bounty 
Sjokolade, 70 % 
Revet kokos/kokosmasse
 
 
Skjær sjokolade og marsipan i skiver. Pakk sjokoladebiten inn i marsipan, og form til små firkanter. Legg alle bitene på et brett. Så smelter du sjokoladen i vannbad. Ta to skjeer, rull marsipanbitene i sjokolade, og legg på et brett eller et fat dekket med bakepapir. Dryss over kokos og sett bitene kaldt til sjokoladen stivner.
Husk å oppbevare julemarsipanen i kjøleskapet så sjokoladen ikke smelter.
 
  
Man kan også bruke nougat i stedet for Bounty, kjempegodt!
 
 
Ha en fin desemberkveld :)
 
Silje
 

2 kommentarer:

  1. NAm! Disse måååå e lage.... Smelter du sjokoladen med delfiafett eller bare i sæ sjøl? gleder mæ allerede te å spise dei.......

    SvarSlett
  2. Jeg smelter bare sjokoladen i seg selv, men hvis du bruker delfiafett, så blir vel sjokoladen litt hardere, og smelter ikke så fort når den ikke står kaldt :)

    SvarSlett