søndag 21. oktober 2012

Deilig søndagslunsj

Søndagsformiddager kan bli litt kjedelige. Og i dag var jeg litt lysten på noe godt til lunsj.  Etter en kikk gjennom kjøleskap og skuffer, fant jeg ut at nybakte pølsesnurrer hørtes fristende ut. Så da var det bare å sette en deig! Her kommer oppskriften :)
 
Deig
5,5 dl rugmel
5 dl hvetemel
2 ss olivenolje
1 ts salt
1 pose tørrgjær
ca 4 dl varmt vann
 
Ha alle ingrediensene i maskinen og kjør til deigen er glatt og smidig. Dekk til bollen og la deigen heve til dobbel størrelse.
 

Fyll til snurrene
4 ss tomatpure
3 ts oregano
1/4 ts hvitløk
2 ss vann
3 ss ketchup
Salt og pepper
350 g pølse, jeg har brukt Priors kjøttpølse med kylling og kalkun
Revet ost
 
Når deigen er hevet til dobbel størrelse, tar du den ut av bollen, og kjevler den til et stort rektangel. Bland alle ingrediensene til tomatsausen godt, og kutt pølse i små biter.

 
Smør tomatsausen utover deigen og legg på pølsene. Strø over revet ost og litt ekstra oregano. Rull sammen og del i 20-25 emner og sett på stekebrett. Dekk til, og etterhev i 15-20 min.
 

 
Stekes på 200 grader i ca 15 min.

 
Så er det bare å nyte! Hvis du ikke er så glad i tomatsaus, så kan du også smøre på Philadelfia, enten naturell eller med smak. Man kan bytte ut pølse med skinke eller salami hvis man liker det bedre. Det kan også være godt med vårløk eller løk i.
 
 
Kjempegreit å lage en porsjon med disse,så kan man ha noen den dagen man lager dem, og fryse resten. De er greie å ta med på tur, hvis man får besøk og vil servere noe annet enn kake, eller å bare varme i ovenen når man har lyst på noe godt
 
Ha en fin søndagsettermiddag :)
 
Silje
 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar