mandag 29. oktober 2012

Knasende gode knekkebrød

 
 
Jeg er ikke så glad i brød, og spiser helst knekkebrød. Det finnes masse god butikkjøpt knekkebrød, men jeg synes hjemmebakt smaker aller best. Her kommer en oppskrift på knasende gode knekkebrød :)
 
Knekkebrød
 
230 g sammalt spelt, grovmalt
140 g havregryn, store
140 g solsikkefrø
100 g linfrø
50 sesamfrø
1 ts salt
5 sl vann
 
 
Bland alt godt sammen til en seig deig. Smør deigen ut på to stekbrett med slikkepott. Smør så tynt som mulig, hvis knekkebrødene er for tykke, blir de seige. Stek på 175 grader i 10 min. Ta ut brettet og del opp i passende biter med en pizzzaskjærer. Stek videre i 30 min. Når knekkebrødene er ferdig stekt, knekker du dem opp, og legger dem på rist. Tørkes i ovnen på 50 grader i ca en halvtime. Ha ovnsdøra på gløtt.
Oppebevar knekkebrødene i en kakeboks, eller lignende, uten lokk.
 
 
Så er det bare å nyte :)
 
Silje
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar